Vad gör man då man just köpt en iBike?

 1. Koppla in den mha medföljande sladd i ett USB-uttag för laddning!
 2. Under tiden den laddar, ladda ner och installera datorprogrammet Isaac. (Finns för både Mac och Windows) Hittas här
 3. Starta Isaac och kontrollera att iBike är inkopplad och startad (starta annars genom att trycka på mittenknappen)
 4. I Isaac, välj "Device>Check online for firmware update" (detta är mjukvaran till själva iBike Newton. Mjukvaran uppdateras ofta eftersom iBike-teamet ständigt förbättrar produkten och detta ingår i priset på en iBike!)
 5. Följ anvisningarna för nedladdning.
 6. Då det är klart kan du passa på att skriva in några uppgifter som ska laddas ner till enheten: I Isaac, välj "Device>Setup Device..." Sen är det bara att följa instruktionerna och knappa in uppgifter, om det är några uppgifter du inte känner till - lämna det förinställda värdet!
 7. Nu ska du montera sensorer och hållare på cykeln. Att tänka på: magneterna på eker resp.vevarm ska passera VÄLDIGT nära respektive sensor! C:a 3-4mm.
 8. Hållare finns fn av tre olika modeller. Den vanligaste är kanske "Dual Mode Mount" som kräver ett runt styre eller styrstam. En annan är "Steer Tube Mount", passar på en vanlig racer eller MTB om "Dual Mode Mount" inte passar. Har du en Tempo-/Tri-cykel vill du antagligen ha enheten lite längre fram och då passar "Tri Bike/TT Mount" troligen bäst!
 9. Nytillverkade enheter är redan parade med sensorerna i kartongen men det finns fortfarande äldre kartonger i omlopp och då måste man para dom själv!
 10. För att para enheten med sensorerna, se först till att det inte finns några andra sensorer som använder ANT+ i närheten. Sedan snurrar man på hjul och vevarm för att "väcka" sensorerna. (Eller vifta med en magnet framför dom). Tryck därefter på upp- och nedåt-pil samtidigt på enheten så startar parandet. Enheten räknar upp hur många sensorer den hittar. OBS att den normala hastighets-/kadens-sensorn räknas som EN sensor.
 11. Vad som är kvar nu är en "Calibration Ride" - se denna video där man också får se hur man parar enheten med sensorer